Swimming pool stories
Door: Anne Wesseling
Blijf op de hoogte en volg REIZEN
28 Juli 2010 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
In Gallup zit ik op de kant naast Georgette, die Navajo is en uit Shiprock komt en aan een tafeltje, terwijl de kinderen zwemmen, lange veren van een soort sokjes met kleurige draadjes zit te voorzien. Die veren gaat haar man dan beschilderen en die verkopen ze aan groothandels in Gallup. Ze vertelt dat de school van haar kinderen twee maanden geleden gesloten werd wegens bezuinigingen, dat ze dat met haar man had aangevochten door de Navajo Nation erbij te halen, en dat vervolgens bleek dat de staat New Mexico de school onrechtmatig gesloten had, omdat de Navajo Nation er niet in gekend was, terwijl de school op grond van de Navajo indianen stond.
ik wilde nog wel meer horen, maar het begon te bliksemen in de verte en daarna danig te onweren en te regenen. 'Het is ons monsoon-seizoen', zei de vrouw bij het Gallup Cultural Center (voor southwestern native American culture). Dat duurt maar een paar weken, van eind juli tot half augustus, some tourists don't like the rain, but to us it's a treat!'
's Avonds zijn er traditionele dansen op het plein bij het Court House in Gallup en nee, de regendans zit daar inderdaad niet bij. Wel de pottery dance, en de dans van de witte buffel. En er is een man die wondermooie liedjes op een fluit speelt, af en toe ondersteund door een soort stoomfluit: de goederentrein naar Santa Fe.
30 Juli 2010 - 10:35
Jacques:
En Anne...
Heb jij meegedanst in je zomerjurk, nat tot op het bot? Daarna met de kids naar de Subway voor een big MAc of some hot burrito's, denk ik zo.
Dat kan toch allemaal, maar, dat kan toch allemaal, allemaal, allemaal, allemaal- maal in Amerika.
Lokking up for more adventure.
have a nice (holi)day...
Jack -
30 Juli 2010 - 13:21
Jacques:
En Anne...
Lokking up for more adventure.
have a nice (holi)day...
Jack