De Gouden Mummies
Door: Anne Wesseling
Blijf op de hoogte en volg REIZEN
23 Maart 2010 | Egypte, Caïro
Echt waar.
Onze gids Youssif moet wel een beetje lachen om het verhaal ('ezels zijn onze bekendste archeologen' ) maar kan toch niet ontkennen dat er in Egypte nog enorm veel onder de grond ligt waar wij geen weet van hebben. En je zou het zomaar kunnen ontdekken.
Enfin, met Youssif en chauffeur Samy zijn wij vanuit Cairo vertrokken voor een ontdekkingstocht naar de oase Bahariya en de Witte Woestijn. En de Zwarte Woestijn. En de zandwoestijn. Maar dat zien we allemaal morgen. Vandaag stond in het teken van Bahariya. Je moet hier trouwens wel een gids hebben, want zelfs het museum met de tien gouden sarcofagen is volgens mij zelfstandig niet te vinden.
Als we verder lopen, en een hek door, naar het stuk zand waar zich twee uitgegraven ondergrondse bevinden die we kunnen bekijken, doet Jurjen alsof hij struikelt.
Misschien ligt hier wel een grafkamer onder de grond! zeg ik tegen Youssif. Hij knikt. 'Ik weet het wel zeker. Maar er is nog even geen geld om ze op te graven.'