Sneeuwhotel!
Door: Jacques van der Linden
Blijf op de hoogte en volg REIZEN
18 Februari 2011 | Noorwegen, Kirkenes
Even buiten Kirkenes wordt sinds een paar jaar in december een sneeuwhotel neergezet. Het idee is geïmporteerd uit Finland, waar ze het IJshotel noemen.
Begonnen als een grote koeepel van sneeuw is het SNOWhotel inmiddels uitgegroied tot een arctische belvenis met 20 kamers.
We mogen kiezen, de Love room, de Rendieren kamer of de Kabouterkamer, waar een ijsbeer op het nachtkastje staat.
`Doe mij die laatste maar`, riep ik enthousiast. `Let's keep it cool'.
Dat heb ik geweten.
Dicht ingeritst in een thermoslaapzak kroop ik tegen middernacht in mijn 'koelcel'. Daarin had ik het lekker warm. Alleen, één maar. Voor een nachtelijke sanitaire stop moet je je je slaapzak uit ('...de ijsbeer gniffelt naar me...`, zo voelde het.) en in mijn snowroom is het min 4 graden. Snel fleece, skibroek en parka aan en op een holletje door de vrieskou (-25) buiten naar het douche/toiletgebouw.
Na 2 van zulke stops, zag ik het licht worden, pakte mijn slaapzak op en gaf de ijsbeer een lik.